Dzieci klas czwartych przygotowywały koreczki warzywno-mięsne, do stworzenia smacznych potraw mieli: jabłko lub gruszkę, paprykę, pomidorki koktajlowe, ogórki konserwowe, świeże ogórki, rzodkiewki, ser żółty, kabanosy, oliwki oraz inne warzywa. Następnie powstawały smaczne i zdrowe jeżyki.
Uczniowie klas piątych przygotowywali wesołe jesienne kanapki oraz warzywne szaszłyki – dzieci komponowały kanapki w kształcie gwiazd, żaglówek itp. Natomiast uczniowie klasy szóstej przygotowali sałatki i surówki z wykorzystaniem dostępnych warzyw. Przepisy na jesienny posiłek wykorzystali z domowych receptur.
Uczniowie bardzo chętnie pracowali w grupach, dzielili obowiązki między siebie. Przygotowanie potraw sprawiło dzieciom dużo radości, zadowolone zasiadały do pałaszowania tego, co samodzielnie zrobiły.
Zapraszamy do obejrzenia galerii i podziwiania, jak dzieci sobie radziły.
Małgorzata Kaźmierczak